Elkészítés: 1. A húst feldaraboljuk, és az aprított hagymával, sóval, borssal és köménnyel egy tálba tesszük, olívaolajjal és egy citrom levével meglocsoljuk, összekeverjük. Legalább két órát pácoljuk így a húst. Közben az aszalt szilvát 90 percre langyos teába áztatjuk. Kevés vajat felolvasztunk, hozzáadjuk a mandulát, és aranysárgára sütjük a sütőben.
2. Egy serpenyőben felhevítünk olajat, a lecsöpögtetett húst aranybarnára sütjük. Ráöntjük a húslevest úgy, hogy 3/4-ig ellepje, és egy órát főzzük lassú tűzön lefedve.
3. A szilvát betesszük egy lábosba, a teát ráöntjük, megcukrozzuk, és kb. 15 percig főzzük lefedve. A szilvát utána lecsöpögtetjük, és sütőpapíron melegen tartjuk.
4. A maradék citromlevet rácsöpögtetjük a húsra és a fele mandulát hozzáadjuk. Az egészet állandó keverés mellett felhevítjük. A szilvák főzőlevének egy részét hozzátesszük. Tálalás előtt még egyszer felhevítjük, a szilvával körítve és a maradék mandulával megszórva tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre