A pergős rizs elkészítéséhez lábasban felmelegítjük az olajat. Figyeljünk rá, hogy ne hevítsük túl!
Ráöntjük a rizst, és hagyjuk kicsit felforrósodni. A rizsszemek kicsit kifehéredhetnek, de ne piruljanak meg.
Ekkor ráöntjük a vizet, fűszerezzük, és takarékon, fedő alatt, sűrűn kevergetve addig főzzük, amíg tejberizs állagú lesz.
Levesszük a tűzről, és fedő alatt hagyjuk pihenni. Kb. 10 perc múlva egyszer ismét megkeverjük, visszatesszük a fedőt, és további 10 percet pihentetjük.
Az elkészült rizst pörköltek, sült húsok, de akár pulykaragu mellé kínáljuk.
Nem értek egyet azokkal, akik úgy főzik a rizst, mint a tésztát. Akárhogy csinálják, soha nem lesz olyan finom, mivel a leszűrt lével együtt leönt róla minden értékes és zamatos anyagot. - MME
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!