Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Perecfánk

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók kb. 40 darabhoz:
  • 2,5 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 50 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 3 tojás
  • 8 dkg vaj
  • 1 citrom reszelt héja
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • A sütéshez:
  • bőven olaj
  • A tálaláshoz:
  • porcukor, tetszőleges lekvár vagy almapüré

Elkészítés

    Előkészítés: Az élesztőt egy kanál cukorral, egy deciliter langyos tejjel és kevés liszttel elkeverjük, majd langyos helyen felfuttatjuk (kovászt készítünk).

    Elkészítés: A maradék lisztet, a cukrot, csipetnyi sót, a tojást, a vajat, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot nagyobb tálba tesszük. Ha felfutott az élesztő, azt is a tálba öntjük, és a maradék langyos tej hozzáadásával keményebb tésztát készítünk. A tésztát alaposan kidagasztjuk, hogy jó levegős legyen. Ha kellően szuszogós a tészta, lisztezett deszkára borítjuk, és 30 cm-es, kisujjnyi vastag pálcákat sodrunk, amiket perecnek hajtogatunk. Letakarva 20 percig kelesztjük. Felforrósítjuk az olajat, és a perecek mindkét oldalát pirosra sütjük benne (4-5 perc). Szalvétára szedjük, leitatjuk, megszórjuk porcukorral, és lekvárral vagy almapürével tálaljuk.

    Munka: kb. 45 perc
    Fogyasztható: kb. 1 15 perc múlva
    1 darab: 82 kcal

Megjegyzés

Fotó: Komáromi Zoltán

Ez a recept a Kiskegyed Konyhájában jelent meg.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin