Keress receptre vagy hozzávalóra

Pepparkakor (eredeti svéd gyömbéres keksz)

default user icon

Hozzávalók

  • 55 dkg liszt
  • 30 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 10 dkg porcukor vagy darált barna cukor
  • 10 dkg méz
  • 1/2 ek őrölt szegfűszeg
  • 1/2 ek őrölt fahéj
  • 1/2 tk szerecsendió
  • 1/2 tk őrölt gyömbér
  • 1 tk sütőpor
  • 4 dkg kakaó

Elkészítés

    1. A lisztet összekeverjük a kakaóporral, majd elmorzsoljuk benne a vajat. Ezután a többi hozzávalót hozzáadva határozottan összegyúrjuk. A kész masszát minimum 3 órát, de legfeljebb 1 napot pihentetjük.
    2. Pihentetés után a tésztát kinyújtjuk 2-3 mm vékonyságúra, majd tetszés szerinti formákat szaggatunk belőle.
    3. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 5-6 percig sütjük. Kihűtve tálaljuk.

Megjegyzés

Óvatosan süssük, mert könnyen odakap! Jó étvágyat!

rkfodor
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin