Elkészítés: 1. A pepita bombához pepita piskótákat készítünk! Így a piskótatésztát 2 külön tálban keverjük ki. Először a vaníliásat: 5 tojássárgáját 10 dkg cukorral kihabosítunk elektromos habverővel. Megolvasztunk 5 dkg margarint, és egy kis vanília-aromával és a vízzel hozzáadjuk a masszához. Majd 10 dkg lisztet és 1 csomag sütőport hozzászitálunk.
2. Az 5 tojásfehérjét kemény habbá verjük 1 csomag vaníliás cukorral, és a felét óvatosan belekeverjük a vaníliás piskótatésztába.
3. Kikeverjük a kakaós piskótát. Szintén 5 tojássárgáját 10 dkg cukorral fehéredésig habosítunk. Megolvasztunk 5 dkg margarint, 1 evőkanál kakaóporral és 1 deci vízzel a masszához öntjük. Mikróban 350 Watton 2 perc alatt olvasszunk fel 6 kocka étcsokoládét, és bolondítsuk meg vele a piskótatésztát. Majd itt is 10 dkg lisztet 1 csomag sütőporral szitáljunk bele, homogénre keverjük el, majd a tojáshab másik felét is adjuk hozzá óvatosan elegyítve.
4. Most jön a trükk: egy sütőlapot vagy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, és felváltva, csíkokban kanalazzunk először az egyik, majd mellé a másik piskótatésztából, kb. 5-6 csík lesz egy sütetben. Kanállal igazítsuk ki a masszákat, hogy érjenek össze.
5. 10 perc alatt süssük meg őket, gázsütőben 5 perc nagy lángon, 5 perc kicsire téve, majd ismételjük a tésztaadagolást még kétszer, így három csíkos piskótát kapunk.
6. Amikor kiszedünk egy sütetet, nedves konyharuhával fedjük le.
7. Jöhet a csokihab! Főzzünk meg 2 csomag csokipudingot 7 dl tejben, 8 evőkanál cukorral és 6 kocka olvasztott étcsokival együtt. A megmaradt 5 tojásfehérjét is kemény habbá verjük 1 csomag vaníliás cukorral, majd ezt óvatosan a pudingba forgatjuk. Homogénné keverjük.
8. Jön a túrókrém! 50 dkg túrót villával összetörünk 10 dkg porcukorral, s ízesítjük 1 evőkanál vanília-aromával (fahéjjal is lehet). Melegítsünk meg 1 dl tejet, és adjunk hozzá 10 g zselatint (1 evőkanál), majd ha feloldódott a zselatin, vegyük le a tűzről, és keverjük hozzá a túróhoz.
9. Most készül a bomba! Egy nagyobb mély üveg tálat béleljünk ki alufóliával. A piskótákat vágjuk fel csíkokra, és velük pepita mintát készítve, szintén kibéleljük az alufóliás tálat. Nyomkodjuk össze a széleit, hogy rés nélkül passzoljanak.
10. Majd a csokihab felével feltöltjük, majd megint piskótaréteget teszünk rá. Jöhet a túrókrém erre, majd ismét piskóta. Végül a csokihab másik fele, és egy kör alakot vágva a piskótából befedjük a bombát. Végül alufóliával is bevonjuk.
11. Ha maradt még a piskótákból, krémekből, felrétegezhetjük őket sima tepsibe is, majd az összes süti mehet a hűtőbe 1 éjszakát dermedni, de minimum 3 órát.
12. Következő nap tálcára fordítjuk, kicsomagoljuk, és lehet is szeletelni, a csíkok ezt meg is könnyítik számunkra! Jó étvágyat!