Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Peperonata spaghetti (olasz lecsó spagettivel)

45 perc
bonyolult
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A hagymákat aprítom, a paprikákat és a gombák törzsét szeletelem, a paradicsomot nyolcadolom.

Egy serpenyőben olajon megpirítom a bacont, ráteszem a hagymát, megdinsztelem, fűszerezem. Ráteszem a többi hozzávalót is, s 6-os fokozaton párolom, de nem főzöm szét teljesen. A végén hozzáöntöm a bort és a szószokat.

Közben sós vízben megfőzöm a tésztát, leszűröm, s hozzákeverem a lecsóhoz.

Azonnal tálalok, reszelek rá parmezant. Díszítésül chilit és bazsalikomlevelet használok.

Megjegyzés

Ez egy olasz lecsó. A színhatás kedvéért zöld, sárga, narancssárga és piros paprikákat válogattam össze. Vannak olyan elemei, melyek a magyar lecsóban nincsenek, s nem is főztem meg annyira, mint ahogy szoktam. A parmezan a fotózás után került rá. - hobbychef

Ezek is érdekelhetnek

Friss