Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Peperonata (olasz lecsó)

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 nagyobb hagyma
  • 5 db lecsópaprika (ízlés szerint csípős is az enyhébb fajtából)
  • 4 nagyobb paradicsom
  • 4 gerezd fokhagyma
  • friss petrezselyemzöld
  • friss bazsalikomlevél (végső esetben jó a szárított is)
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • őrölt bors
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymákat félkarikákra vágom, de nem túl vékonyra. A paprikákat kicsumázom, majd szélesebb (1 cm-es) karikákra vágom. A paradicsomot a legapróbbra darabolom. A fokhagymákat kés lapjával szétnyomom, majd felaprítom.

    Serpenyőbe kevés olívaolaj at öntök, majd mikor elég meleg, a hagymát és a fokhagyma felét megdinsztelem. Kicsit megsózom, hozzáadom a paradicsomot, majd kevés bort öntök rá. (Ez nem az én heppem: a bor savassága jót tesz az étel harmóniájának, és a hagymát is puhítja. Az alkoholtartalma elpárolog, mire az étel kész lesz.) A karikázott paprika is hozzákerül, vele együtt a zöldfűszerek és az aprított fokhagyma másik fele is (a friss fokhagyma még jobban kiemeli az étel olaszos ízvilágát). Pár tekerés borsot őrlök rá, és néhány perc pihenés után tálalható is az étel.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin