Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pont olyan lesz, mint az eredeti - mentesen főzni már egyszerűbb, mint gondolnád!

default user icon
MME
Fontos mérföldkövet ünnepel a Penny Market: immár valamennyi üzletükben elérhetőek a tudatos táplálkozást népszerűsítő, laktóz-, glutén- és cukormentes termékekkel megrakott pultok, az Egészségszigetek. Az üzletláncnak mindig is szívügye volt az egészséges életmód, így a 216. Egészségszigetet egy családias hangulatú eseménnyel ünnepelték meg.

Ahány ember, annyiféle étrend: a Penny Market az első Egészségsziget megnyitásával jelentős lépést tett afelé, hogy egyre szélesebb körben váljanak elérhetővé a különböző egészségtudatos élelmiszerek.

Az üzletlánc kiemelt célja, hogy az egészségtudatos, de akár diétát igénylő vásárlóknak se kelljen semmiről lemondaniuk: az Egészségszigetek létrtehozásával azokra is gondoltak, akiknek glutén-, laktóz-, illetve cukormentesen kell étkezniük.

A Penny Market a 216. Egészségsziget létrehozását egy exkluzív sajtóeseménnyel ünnepelte meg, amelyen Marton János séf, Veresné Bálint Márta, a SOTE dietetikusa ajánlásai alapján, Dibusz Dénes válogatott futballista segítségével készített el egy egészséges menüsort az Egészségszigeten kapható hozzávalókból.

“Szükség esetén diétás ételt készíteni, vagy az egészség megőrzése céljából tudatosan főzni sokkal egyszerűbb, mint gondolnánk: ma már számos alapanyag, élelmiszer áll rendelkezésünkre, melyeknek az élvezeti értéke megegyezik a már megszokott ízekkel, azonban pl. glikémiás indexük és kalóriatartalmuk alacsonyabb, rosttartalmuk pedig magasabb” – összegezte Veresné Bálint Márta.



A közös főzés a Ferencváros futballistája, Dibusz Dénes számára is nagy élmény volt: “Sportolóként természetes, hogy igyekszem egészségesen táplálkozni, a főzés azonban számomra az időhiány miatt is nehezített terep, így nagyon hasznos volt új recepteket tanulni és ellesni néhány különleges fogást a séftől” – mondta a fiatal, de rutinos focista, aki aktívan részt vett a laktózmentesen elkészített rakott brokkoli, és a kókusztejes, karamellizált naranccsal kínált tejberizs elkészítésében.

“Teljes szívvel támogatjuk az egészségtudatos életmódot, és bízunk benne, hogy Egészségszigeteink hozzájárulnak ahhoz, hogy egyre többen döntsenek az egészséges táplálkozás mellett. Hiszünk abban, hogy ha szélesebb termékkínálatot biztosítunk, javíthatjuk a tudatosságot Magyarországon – a lehető legjobb eredmények érdekében pedig szakmai szervezetekkel is együttműködünk” – mondta Florian Naegele, a Penny Market Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. 

NEM CSAK PALEÓSOKNAK: SZUPER MINDENMENTES DESSZERTEK! >>> 
MENTES PILLANATOK: GLUTÉN- ÉS LAKTÓZMENTES ÉTELEK! >>> 
LIGHT SÜTEMÉNYEK, PALEO PALACSINTÁK ÉS CUKORMENTES TORTÁK: 60 CSODÁS ÉDESSÉG FOGYÓKÚRÁZÓKNAK! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss