Elkészítés: A vizet felforraljuk, azután sót teszünk bele, majd kifőzzük a penne tésztát.
A bacont vékony csíkokra vágjuk, és egy kis olajban üvegesre sütjük. A csirkemellett apró falatkákra vágjuk, rátesszük a félig megpirult szalonnára, és fedő alatt még 8-10 percig pároljuk, időnként megkavarjuk.
Felszeleteljük a gombát, azt is hozzátesszük, addig pároljuk, amíg a gomba megfonnyad, kiereszti a levét. Ekkor belepréseljük a fokhagymát, megszórjuk egy kis bazsalikommal, oregánóval, ízesítjük sóval.
Amikor már minden jól összepárolódott, ráöntjük a tejszínt, és ezzel is főzzük még körülbelül 10-15 percig.
A tésztát tányérokra szedjük, a tejszínes szószt ráöntjük, és megszórjuk jó sok reszelt sajttal.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre