Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Penne *paradiso*

MME MME
5/5
30 perc
bonyolult
átlagos
2 adag

Elkészítés

Elkészítés: Tegyél fel egy nagy fazék vizet forrni. Aztán a hagymákat vágd apró kockákra, és az olívaolajon fonnyaszd meg előbb a vörös-, majd a fokhagymát. Vigyázz, nehogy megégjenek! Közben a sonkát vágd csíkokra, a cukkinit karikákra. Dobd őket a hagymára, először a cukkinit. Ha kicsit megfonnyadt, jöhet a sonka. Együtt pirítsd őket tovább. Közben a tésztavíznek fel kellett forrnia. Dobj bele sót, azért csak most, mert a sótlan víz gyorsabban felforr. Aztán mehet bele a tészta egy kis olívaolajjal. Ha megfőtt, keverd bele a sonkás-cukkinis raguba. Jöhet rá a paradicsompesto, aztán egy kevés só - ha szükséges - és bors. Zöldfűszerecskék, de most csak az oregano. Amíg fődögélnek-süldögélnek így együtt, vágd félbe a koktélparadicsomokat. A legvégén dobd bele őket a tésztába a nem túl picire felaprított bazsalikomevelekkel együtt. Csak egy-két percig hagyd a tűzön, különben a paradicsom teljesen szétesik, és elveszíti különleges ízét és formáját. Még a végén keverj hozzá egy kis parmezánt ízlés szerint, és tálalhatod. A tetejét díszítsd fél koktélparadicsomokkal, bazsalikomlevéllel és parmezánnal. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A legjobb, ha mindent friss hozzávalóból készítesz. A hozzávalók elhagyásával egyébként különböző változatokat alkothatsz. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss