Elkészítés: A pennét sós vízben megfőzzük, leszűrjük.
Közben kevés olajon az apróra vágott
vöröshagymát majdnem aranybarnára pirítjuk, majd a zúzott fokhagymát és gombát is hozzáadjuk a kis kockára vágott sonkákkal együtt.
Megszórjuk a fűszerekkel a ragut, kis pirítás után a paradicsomot, kevés ketchupot, majd a cukrot is hozzáadjuk. Kiforraljuk az öntetet, majd a durvára reszelt sajtokat is beleforgatjuk az ételbe.
Rövid kavargatás után egy ízes, fényesen csillogó, sűrű masszát kapunk. Ezt keverjük össze a tésztával.
Forrón tálaljuk. Kevés sajttal még megszórható a teteje. Fejes saláta illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre