A tésztát forrásban lévő sós vízbe tesszük, majd a csomagoláson található utasítás szerint sós vízben aldentére főzzük.
Miközben fő a tészta, felaprítjuk a bacont (1-2 cm-es négyzetekre), majd olaj és bármilyen zsír nélkül megpirítjuk. Amikor már üveges, levesszük a tűzről.
A 2 dl tejszínhez hozzáadunk 1 db tojást, majd egy csipetnyi sóval és borssal ízesítsük, jól megkeverjük, végül belereszeljük a parmezán sajtot.
Amint elkészült a tészta, leszűrjük, majd egy nagyobb edénybe tesszük és hozzáöntünk 2 teáskanálnyi olajat. Feltesszük a tűzre, megkeverjük, majd hozzáadjuk a tejszínes keveréket és a bacont.
Folyamatos kevergetés melett (tényleg folyamatosan keverjük) pár perc alatt készre főzzük.
A tészta akkor jó, ha már összesűsűsödött rajta a tejszínes keverék annyira, hogy nem folyik le a tésztáról. Friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Ez volt az első tésztareceptem, (ami a szívem csücske, mert Olaszországban már ettem egy hihetetlenül finomat - hazánkban és a környező országokban is sokszor rendeltünk, de nem igazán nyerte el a tetszésünket), és azt kell mondjam, hogy igen-igen jól sikerült, eltalálva a megfelelő arányokat. (Párom kérte, hogy olyan jól csináljam meg, mint amennyire szeretem.. :)) Eddig nem igazán volt olyan leírás, ami minden részletre kiterjed, ezért akiknek eddig ez hiányzott, az most megtalálta.
A recept egyébként 3 normál adag Carbonarát ad ki. Nekem és a szerelmemnek is ízlett, sőt ő kétszer is evett. - Malacpok
Ezek is érdekelhetnek
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!