Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Penész és mocsok mindenhol! Egri pizzasütödére csapott le a Nébih

default user icon
MME
Egy Heves megyei pizzasütöde tevékenységét függesztették fel azonnali hatállyal a Nébih szakemberei az ott tapasztalt, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt.

Az ellenőrök a helyszínen megállapították, hogy több helyiségben pizzásdobozokból készítették a mennyezetet, ami jellegéből adódóan nem biztosítja a takaríthatóságot, fertőtleníthetőséget, illetve nem gátolja a pára- és penészképződést - írja a Nébih.

Az egység több helyiségében erősen szennyezett volt a padozat, az oldalfal és esetenként a mennyezet is. A főzőkonyhában koszosak voltak a hűtőterek, a polcok, sőt a higiénikus mosogatás és kézmosás feltételei sem voltak mindenütt adottak.

Számos alapvető gépet és berendezést, így például a sütőt, a szeletelőt, a darálót, a darálóhoz használt tömőfát, a dagasztógépet, a tésztanyújtó gépet, továbbá a pizzatészta tárolására szolgáló műanyagládákat is szennyezett állapotban találtak a szakemberek. Az élelmiszerkezelésre szolgáló helyiségekben esetenként a technológiához nem kapcsolódó eszközöket tároltak, de még rovar- és rágcsálóirtásra használt méreganyagot tartalmazó doboz is akadt.

A Nébih a fent részletezett, élelmiszerbiztonsági kockázatot jelentő hiányosságok miatt az egység tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztette, a hiányosságok maradéktalan kijavítása után, a hatóság kedvező eredményű helyszíni szemléjét követően folytathatja a tevékenységét. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Ezek is érdekelhetnek

Friss