Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Péksuli Szabival: így lesz tökéletes a húsvéti kalács

default user icon
MME
A kelt tésztának lelke van, mondják, és egy jó pék ennek kiváló ismerője. A Mindmegette új sorozatában Szabadfi Szabolcs – vagy, ahogy az egész ország ismeri: Szabi, a pék a kenyér és a péksütemények évtizedek során gondosan feltérképezett lelkivilágának legmélyebb titkait osztja meg velünk, hogy soha többé ne kelljen közértben vennünk a pékárut! Most megmutatja, hogy készíthetsz háromféle húsvéti kalácsot egy tésztából.

Ha valaki ismeri az igazán finom péksütemények titkát, az nem más, mint Szabi, a pék, avagy Szabadfi Szabolcs. Húsvét közeledtével milyen más sütési titkot is oszthatna meg velünk, ha nem a legfinomabb húsvéti foszlós kalácsok receptjeit és elkészítését.

Nem is egy finom foszlós kalácsot sütött a Mindmegette olvasóinak örömére, hanem rögtön hármat. Egyik finomabb lett, mint a másik. Videós útmutatása és receptjei alapján készíthettek tojással töltöttet, mandulával megszórtat vagy aszalt gyümölcsökkel gazdagított kalácsot.

Süssétek idén húsvétkor a legfinomabb és tökéletes péksüteményt Szabi segítségével!

Hozzávalók a húsvéti kalácshoz:


75 dkg liszt (BL55)
3,75 dl langyos tej (min. 2,8%)
7,5 dkg puha vaj
12 dkg cukor
2 db tojássárgája
1,5 dkg finom szemű tengeri só
4 dkg friss élesztő
1 db narancs finomra reszelt héja

A kenéshez:

1 db tojás
1 ek tej

Az ízesítéshez:

5 dkg aszalt áfonya
5 dkg aprított pisztácia
5 dkg szeletelt mandula
3 db fürjtojás

Így készülnek a húsvéti fonott kalácsok:

 


 

Ezek is érdekelhetnek

Friss