Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelykönnyű túrós pite V.

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt (50% fehér tönkölyliszt, 50% rétesliszt volt)
  • 15 dkg puha vaj
  • 4 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg krumplinyomón áttört félzsíros tehéntúró
  • 25 dkg porcukor (nyírfacukorral kevertem)
  • 1 csomag bourbon vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 10 dkg mazsola
  • 4 tojásfehérje kis csipet sóval keményre vert habja
  • 1 bő evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A túrót kikeverem a cukrokkal, a liszttel, ízesítem a többi hozzávalóval, a tojáshabot 2 részletben óvatosan belekeverem, hogy a hab a legkevésbé törjön. (5-5 dkg mazsola-kandírozott narancshéjat is tettem bele).

A tésztához az átszitált lisztbe morzsolom a vajat, hozzáadom a tojássárgákat, a kevés cukorral tejben felfuttatott élesztőt. Összegyúrom, pihentetem kb. 10 percig, majd kétfelé osztom.

Egyik felét közepes méretű kivajazott tepsibe nyújtom, elosztom rajta a túrótölteléket, majd a tészta kinyújtott másik felével befedem.

Langyos helyen 1 órát pihentetem, előremelegített 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütöm (a sütőbe helyezés előtt villával a tetejét megszurkálom).

Ha kihűlt, porcukorral megszitálom, a tepsiben hosszúkás szeletekre vagy kockára vágva tálalom.

Ezek is érdekelhetnek

Friss