Pehelykönnyű túrós pite III.

default user icon
6 4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • Tésztához:
  • 4 tojássárgája
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő, hozzá kevés tej
  • 30 dkg liszt
  • Krém:
  • 75 dkg tehéntúró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojásfehérje
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

    Elkészítés: Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadunk 3 dkg - tejben megfuttatott - élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk a rétestészta keménységű tésztát, és egyiket kinyújtva kibélelünk vele egy tepsit. Áttörünk 75 dkg tehéntúrót, simára keverjük 25 dkg porcukorral, hozzáadunk 10 dkg mazsolát, 1 citrom reszelt héját, végül a 4 tojásfehérje keményre vert habját és egy kanál lisztet. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük, és a másik cipót kinyújtva befedjük a túrókrémet. Kb. 3 órát langyos helyen pihentetjük, majd forró sütőbe tesszük, de a hőmérsékeletet sütés közben kicsit csökkentjük. Kb. 45 percig sütjük. A sütőből kivéve megszórjuk a tetejét vaníliás cukorral és kockákra vágjuk.

Megjegyzés

Ezt a receptet anyukám barátnőjétől kaptam, nála ettem először ezt a sütit. Nagyon isteni, omlós, könnyű, és sokkal finomabb, mint amilyennek első hallásra tűnik. Egyszerűen isteni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Mende Viktória 1 évvel ezelőtt
Másodjára sütöm, én is szárított élesztőt használtam. Isteni lett!!
Gyöngyösi Linda 5 évvel ezelőtt
Ez a süti nagyon finom, a legjobb volt a karácsonyi sütik között.
Török Mária 6 évvel ezelőtt
30X22 centiméteres belméretű tepsit használtam, így szép magas lett a töltelék és nem túl vastag a tészta. Szárított élesztőt használtam, és egy egész csomagot a tésztába tettem. Legközelebb két citrom héját reszelem bele, mert a megadott mennyiség íze nem érződött. A nyújtás előtt is pihentettem egy órát, aztán még másfelet a tepsiben, nem ázott el. Viszont a tepsit gondosan kibéleltem: margarinnal bekentem, aztán erre még sütőpapírt is tettem és azt is bekentem. (Zsiradékos vagy nedves kézzel a sütőpapír könnyebben a tepsi falára símítható!) Amikor teljesen kihűlt, meglazítottam a sütemény oldalát, hátha mégis odaragadt egy kicsit, aztán ráborítottam a tepsire egy nagyobb tálcát és kifordítottam rá a süteményt. Ennek a tetejére jött egy másik tálca és ügyesen megfogva megfordítottam, azaz, talpára állítottam a süteményt. Szép, egyforma szeletekre vágtam és porcukorral megszórtam. Remekmű lett!
Muth Antalné 6 évvel ezelőtt
Megsütöttem,azt hiszem a család kedvenc sütije lesz.Nem vártam meg a 3órát mindjárt sütöttem.
iculi 12 évvel ezelőtt
Nagyon finom, de kihülés után a teteje megrepedezik, egy vékony hártyaszerü rész leválik. Vajon mit csináltam rosszul?
Orosz Ferencné 12 évvel ezelőtt
Szia! Miért kell 3 órát pihentetni?

Hasonló Receptek

Magazin