Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelykönnyű túrós pite II.

MME MME
2 5/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 15 dkg margarin
  • 4 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 30 dkg liszt
  • csipet só
  • kevés tej
  • A töltelékhez:
  • 1 kg túró
  • 25 dkg porcukor
  • 10 dkg áztatott mazsola
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás fehérje
  • 1 evőkanál liszt

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a tojások sárgáját habosra keverem a margarinnal. Hozzáadom a lisztet, majd a tejben megfuttatott élesztőt, egy csipet sót. Összedolgozom lágy, sima tésztává. Míg a tölteléket készítem, addig hűtőben tartom.

A töltelékhez a túrót áttöröm, hozzáadom a porcukrot, a mazsolát, a citrom héját, a vaníliás cukrot és egy csipet sót. Összekeverem, majd lazán hozzáadom a keményre vert fehérjét és a kanál lisztet.

A tésztát 2 részre osztom. Kikent és lisztezett tepsit kibélelek az egyik elnyújtott lappal. Rásimítom a tölteléket, majd befedem a tészta másik felével. Gyengén lenyomkodom, villával megböködöm. Letakarva 2 órát szobahőmérsékleten pihentetem. Tetejét sütés előtt csak tojássárgával kenem, villával hullámmintát rajzolok rá. Középmeleg sütőben sütöm. Csak ha már langyos, akkor szeletelem, különben nem lesz olyan szaftos.

Megjegyzés

Elkészítése 30 perc. Pihentetése 2 óra, sütés kb. 45-50 perc.
- MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss