Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pehelykönnyű túrós pite

default user icon
7 5/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 4 db tojás ( sárgája )
  • 15 dkg vaj
  • 3 dl tej
  • élesztő
  • A töltelékhez:
  • 75 dkg tehéntúró
  • 25 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 10 dkg mazsola
  • 1 db citrom
  • 4 db tojás ( fehérje )
  • 1 ek liszt

Elkészítés

    1. Habosra verüjük a tojássárgáját a vajjal, hozzáadujk a tejben felfuttatott élesztőt, a lisztet, és alaposan összedolgozzuk. Két részre osztjuk a tésztát, és az egyiket kinyújtjuk, majd kibélelünk vele egy tepsit.
    2. A töltelékhez áttörjük a túrót, simára keverjük a  porcukorral, a vaníliás cukorral, hozzáadjuk a mazsolát, a citrom lereszelt héját, végül a tojások kemény habbá vert fehérjét és a lisztet.
    3. A tésztával kibélelt tepsibe öntjük, és a másik tésztacipót kinyújtva befedjük vele a túrókrémet. Körülbelül 3 óráig pihentetjük, majd 180 fokos sütőbe helyezzük kb. 30 percre. A sütőből kivéve, tetejét még melegen porcukorral hintjük meg, kockára vágva tesszük tálra.

    MÉG TÖBB PITE RECEPT >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

vibeus
Az a helyzet, hogy nekem a 3 dl tej nagyon fellazította tészát, folyós lett tőle, rengeteg lisztet,még vagy 30 dkg-t hozzá kellett tennem, hogy gyúrni, nyújtani lehessen.
toscana54
30X22 centiméteres belméretű tepsit használtam, így szép magas lett a töltelék és nem túl vastag a tészta. Szárított élesztőt használtam, és egy egész csomagot a tésztába tettem. Legközelebb két citrom héját reszelem bele, mert a megadott mennyiség íze nem érződött. A nyújtás előtt is pihentettem egy órát, aztán még másfelet a tepsiben, nem ázott el. Viszont a tepsit gondosan kibéleltem: margarinnal bekentem, aztán erre még sütőpapírt is tettem és azt is bekentem. (Zsiradékos vagy nedves kézzel a sütőpapír könnyebben a tepsi falára símítható!) Amikor teljesen kihűlt, meglazítottam a sütemény oldalát, hátha mégis odaragadt egy kicsit, aztán ráborítottam a tepsire egy nagyobb tálcát és kifordítottam rá a süteményt. Ennek a tetejére jött egy másik tálca és ügyesen megfogva megfordítottam, azaz, talpára állítottam a süteményt. Szép, egyforma szeletekre vágtam és porcukorral megszórtam. Remekmű lett!
Snuky
Az élesztő mennyi? 1 db 5 dkg-os????
SZG
Mennyire kell szigorúan venni a 3 órát? Pl. este elkészítem, reggelig hűtőben van, az túl sok? Köszi!
SZG
Mekkora tepsire való ez az adag?
Pungorné Keczeli Mária
Nem ázik el. Nagyon sokszor megsütöttem már. Különösen rabban az időben, amikor még olcsó volt a túró. Nagymamám, anyukám is gyakran sütötte, mert nagyon finom, lágy, ki nem száradó sütemény, el sem lehet rontani. Ajánlom mindenkinek én is!
Mocorgó
Nagyon jól hangzik, de a kb. 3 órás pihentetés közben nem ázik el a tészta a habtól és a túró levétől?!

Hasonló Receptek

Magazin