Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pehelykönnyű mákos pite

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • kevés só
  • 4 db tojás sárgája
  • 15 dkg margarin
  • 3 dkg élesztő
  • A töltelékhez:
  • 23 dkg darált mák
  • 1 evőkanál rétesliszt
  • 5 db tojás
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 db citrom reszelt héja
  • 1 kávéskanál őrölt fahéj
  • 4 dkg olvasztott méz
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dkg margarin
  • kevés só
  • ízlés szerint rum

Elkészítés

    Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a margarinnal, a vaníliás cukorral, az őrölt fahéjjal, a citrom héjával, a mézzel és a tejföllel, majd hozzáadjuk az 1 evőkanál réteslisztet, a mákot, és óvatosan a felvert tojások habját.

    A tésztához felfuttatjuk az élesztőt kevés tejjel, kikeverjük a tojások sárgáját a margarinnal, kevés sóval, és hozzáadjuk a lisztet.

    Kétfelé osztjuk a tésztát, és kikent tepsibe nyújtjuk a felét, majd a tölteléket közéje öntjük, és beborítjuk a másik tésztalappal. Így kelesztjük 2 órát, majd a tetejét villával megszurkáljuk, és megsütjük.

    Sütés után porcukorral szórjuk le.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin