Pehelykönnyű krumplifánk

default user icon
1

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 25 dkg főtt burgonya
  • 25 dkg rétesliszt
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál étolaj
  • csipetnyi só
  • a sütéshez étolaj

Elkészítés

    Elkészítés: A tejet meglangyosítjuk, a cukrot feloldjuk benne, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk.

    Az áttört burgonyát összedolgozzuk a liszttel, az élesztős tejjel, a tojássárgákkal, az olajjal, a sóval, és simára dagasztjuk.

    Meglisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük, majd nagy serpenyőben, bő, forró olajban megsütjük.

    Sülés közben a kis fánkok legtöbbször maguktól megfordulnak, ha mégsem, mi fordítjuk meg őket, hogy mindkét oldaluk piros legyen. A fánkokat közepes lángon sütjük, majd szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Halász Edit 4 évvel ezelőtt
Ma megsütöttük, és nagyon finom lett! Köszönöm a receptet!

Hasonló Receptek

Magazin