Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pehelykönnyű krumplifánk

MME MME
1
70 perc
mester
olcsó
4 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, a cukrot feloldjuk benne, és az élesztőt belemorzsolva felfuttatjuk.
  2. A főtt krumplit áttörjük, és összedolgozzuk a kelesztőtálba szitált liszttel. Hozzáadjuk az élesztővel felfuttatott tejet, a tojássárgákat, az olajat, a sót, és simára dagasztjuk.
  3. Lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, és 3 cm átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk a krumplifánkokat.
  4. Letakarva, langyos helyen egy órát kelesztjük. A megkelt fánkokat nagy serpenyőben, bő, forró olajban megsütjük.
  5. Sülés közben a kis fánkok legtöbbször maguktól megfordulnak, ha mégsem, megforgatjuk őket, hogy mindkét oldaluk szép piros legyen.
  6. Az elkészült burgonyafánkokat szűrőlapáttal papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk róluk.

A pehelykönnyű krumplifánkot vadas mártás és sült húsok mellé kínáljuk, de önmagában, mártogatóssal is fogyaszthatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss