Elkészítés: A krumplikockákat mikróban kevés vízben lefedve 650 W-on megfőzöm, leszűröm, áttöröm, hűtöm. A nyomón áttöröm a juhtúrót és a tehéntúrót is. A sajtot lereszelem, a tojásokat villával felverem.
Az átszitált lisztben elmorzsolom a zsiradékot, a túrókat, hozzáadom az élesztőport, a krumplit, a tojás felét, sót, a cukrot, és a joghurttal rugalmas tésztát gyúrok, melyet letakarva fél órát pihentetek.
Lisztezett felületen vékonyra nyújtom, vékonyan megkenem tojással, megszórom a sajt 2/3 részével, szorosan feltekerem, két széléről a közepe felé összehajtom. Nyújtófával kicsit lelapítom, letakarva újabb fél órát pihentetem, majd kinyújtom kb. ujjnyi vastagra, a maradék tojással lekenem, meghintem a maradék sajttal, közepes pogácsaszaggatóval sütőpapírral bélelt tepsibe szaggatom. Tetejüket megszórom a magokkal. Addig pihentetem, ameddig a sütőt 190 fokra (légkeveréssel!) előmelegítettem.
A sütés megkezdése után 5 perc múlva a hőfokot 160 fokra visszavettem, és kb. 20 perc alatt megsütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre