Pehelykönnyű burgonyás pogácsa

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 12 dkg zsír vagy vaj
  • 30 dkg főtt áttört burgonya
  • 2 dkg élesztő
  • 2 kávéskanál cukor
  • 3 evőkanál tej
  • 1 + 1/2 tojás
  • 1 dkg só
  • A pogácsák lekenéséhez:
  • 1/2 felvert tojás
  • pici pirospaprika

Elkészítés

    Elkészítés: A lisztet a zsírral vagy a vajjal és a burgonyával eldörzsöljük, hozzáadjuk a tojást, a langyos tejben megkelesztett élesztőt, sót, és az egészet jól összedolgozzuk. Hideg helyen pihentetjük, majd negyedóránként négyszer hajtogatjuk. Minden nyújtás után megkenjük egy kevés tejjel összekevert tojással.

    Az utolsó hajtogatás után 3 cm vastagra nyújtjuk. Közepes nagyságú szaggatóval kiszúrjuk. Tepsibe rakjuk, és fél óráig kelni hagyjuk.

    A megkelt tésztát paprikás tojással megkenjük, és közepesen meleg sütőben szép pirosra sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gpmaria 2 évvel ezelőtt
És valóban így néznek ki a pogik mint a képen?
Vass Lászlóné 2 évvel ezelőtt
A recept tartalmazza a kérdésedet.
Gerendi Angela 2 évvel ezelőtt
Egy kerdesem lenne a recepttel kapcsolatba:hanyszor kell hajtogatni?
Simonné Török Tímea 2 évvel ezelőtt
Csoda finom, tényleg pehelykönnyű! Egy dolgot viszont megjegyzek a recept mellé: dupla adaggal kell kezdenem! Ma lesz a borverseny nálunk, ilyenkor a pogik is versenybe szállnak! Pár darabot feláldozok a verseny oltárán, remélem, másnak is ízleni fog! Köszi a receptet!
Istvan Zsolt 3 évvel ezelőtt
Szörnyü sütemény !!! Már melegen fogy ! Köszönöm a receptet még sok ilyen finomat,kellemes napot !
Widor Iren 3 évvel ezelőtt
Isteni, most sültek meg a fincsi pogácsák! Köszönjük a receptet.
Szajkó Sándorné 4 évvel ezelőtt
Köszönöm a válaszotokat, én is így gondoltam, csak Ildikónak adott válaszod kissé megzavart.Még egyszer nagyon köszönöm. Üdv Baltazar54
Vass Lászlóné 4 évvel ezelőtt
Az a tojás!!!!! BAZSIRÓZSI JÓL ÍRTA. KÖSZÖNÖM A SEGÍTSÉGET. HA KEVÉS A TOJÁS ÉS DRÁGA IS,A TÉSZTÁBÓL KIMARADHAT! ANÉLKÜL IS JÓ!
Provaznik Ivett 4 évvel ezelőtt
Kedves Baltazar54! Ha minden igaz akkor 1 tojás kell a tésztába, 0,5 tojás a kelesztés közbeni kenegetéshez és a másik 0,5 tojás a pogácsák tetejének sütés előtti kenegetésére szolgál :)
Szajkó Sándorné 4 évvel ezelőtt
Szeretném megsütni, de kérlek pontosíts! Ha másfél tojás meg tej kell a lekenéshez és fél a kenéshez, akkor a tésztába kell tojás? Mert a receptben nem egyezik a tojások száma. Köszi! Üdv!

Hasonló Receptek