Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal, lilakáposztával és lilaburgonyával

Hozzávalók

  • Hozzávalók 8 személynek:
  • 4 db egész pecsenye kacsacomb
  • 2 bőrös kacsamell
  • morzsolt majoranna
  • friss majoranna
  • kacsazsír
  • 1 egész hízott kacsamáj a hájjal együtt
  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • 1 közepes fej hagyma
  • 2 evőkanál kristálycukor
  • 3 evőkanál ételecet
  • 1 evőkanál zsír
  • 7-8 darab közepes méretű lilaburgonya

Elkészítés

    Elkészítés: A kacsacombokat és a mellet jól megmossuk, és az esetlegesen előforduló tokoktól megszabadítjuk. Sózzuk, majd a bőrös részeket enyhén bevagdaljuk, és a bőrös résszel felfelé tepsibe fektetjük. Áthintjük morzsolt majorannával, majd a frissen szedett és átmosott majorannaágacskákat közéjük fektetjük. A húsdarabok közé 1-1 kiskanál kacsazsírt teszünk.

    Alufóliával befedve 160 fokon elkezdjük sütni. Ez körülbelül 2 óra, amíg puha lesz a hús. Ha puhának érezzük, az alufóliát levesszük, és pirosra sütjük a combok- mellek bőrét.

    A hájat átmossuk, hártyátlanítjuk, majd áttöröljük és kockákra vágjuk. Az egész kacsamájat hideg tejbe áztatjuk, kb 1 órára úgy, hogy félidőben átforgatjuk a tejben- figyelem, óvatosan, nehogy törjön.

    A felkockázott hájat egy lábasba tesszük, kis lángon elkezdjük kiolvasztani. Mikor már elkezdett olvadni, a tetejére helyezzük a májat óvatosan!, majd fedőt teszünk rá, és gyakran belenézünk, kicsit lapáttal átmozdítjuk. Körülbelül 10-15 perc elteltével átfordítjuk. Újabb 10-15 rerc elteltével tűpróbát végzünk, ha nem véres nagyon, csak épp kicsit szivárog, akkor lezárjuk alatta a lángot. A fedőt rajta hagyjuk.

    Tálalás előtt pár perccel kivesszük, hagyjuk egy deszkán vagy tálon pihenni felvágás előtt.

    A visszamaradt zsiradékot a máj kiszedése után én még egy kicsit tovább olvasztottam, így kaptam egy kis tálka kacsatepertőt, és egy közepes dunsztosüvegnyi kacsazsírt.

    A lilakáposztához a vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a 2 evőkanál cukrot, erre rátesszük a szeletelt hagymát, átdinszteljük üvegesre. A lilakáposztát felcsíkozzuk, majd a megpárolt hagymához adjuk, vízzel felöntjük, sózzuk, hozzáöntjük az ecetet, őrölt köménnyel áthintjük, és puhára főzzük. Ízlés szerint még mehet bele cukor.

    A burgonyákat alaposan megmossuk, majd bő vízben egészben, héjában megfőzzük. Miután megfőttek, kiszedjük, hűtjük, majd meghámozzuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban zsírt olvasztunk, és ezen átkeverjük a sózott reszelt burgonyánkat.

    A kacsapecsenyét a májjal, a burgonyával és a lilakáposztával tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

flatcoated
A recept 4 személyre szóló :)

Hasonló Receptek

Magazin