Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pecsenye egresszósszal

120 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A húshoz:
  • 2 szép fehérpecsenye
  • 5-6 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi száraz rozmaring
  • feketebors
  • 1 dl olaj
  • A szószhoz:
  • 1 üveg egreskompót (330 ml)
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 kávéskanál citromlé
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál tejföl

Elkészítés

Elkészítés: A húst a jelzett fűszerekkel bepácoljuk legalább 8 órára.

Másnap megfelelő edényben zsírban piros kérget sütünk rá, majd kevés vízzel omlósra pároljuk. Saját levében hagyjuk kihűlni, de nem megdermedni. Féloldalasan szeleteljük, s visszatesszük a levébe, s átforraljuk.

A szószhoz az egrest, a cukrot, a citrom levét főni tesszük, míg az egres szétesik. Beletesszük a vajat meg a tejfölt. Botmixerrel simára kavarjuk.

Krumplipürével tálaljuk, amit bőven locsolunk pecsenyelével meg szósszal.

Ezek is érdekelhetnek