Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pecorino, gouda, feta: melyik fajta sajtot mire használjuk?

Szinte megszámlálhatatlan, annyiféle sajt van a világon, és mindegyik másfajta ételhez passzol. Megmutatjuk, mit érdemes készíteni pecorinóval, fetával, mascarponéval és goudával.
Pecorino

A jellegzetes, enyhén fűszeres ízű olasz sajt juhtejből készül. Jól vágható és reszelhető, a krémleveseket és a tésztaételeket is finomabbá tehetjük vele.

Feta

A Görögországból származó lágy sajt 2002 óta áll eredetvédelem alatt. Általában juhtejből készítik, néha kecsketejjel is dúsítják. Sós, kissé savanykás íze miatt elsősorban salátákba téve érdemes fogyasztani, de húsok vagy grillezett zöldségek töltelékeként is felhasználhatjuk.

Mascarpone

Manapság talán ez az Olaszországból származó tejszínes krémsajt az egyik legkedveltebb a friss sajtok közül. Nemcsak desszertekhez (pl. tiramisu), de a tejszínes tésztákhoz is felhasználható. Krémes, jól kenhető, túróval vegyítve például remek, bár kicsit drága szendvicskrém-alapanyag.

Gouda

A köménymaggal és más fűszerekkel ízesített holland sajtfajtát tehéntejből állítják elő. Lágy ízű, könnyen vágható, és sokrétűen felhasználható, többek között a levesek vagy szószok, a sós sütemények vagy pizzák ízesítéséhez is.

LEGJOBB SAJTOS RECEPTEK >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss