Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Peche melba (trifle)

5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 10 dkg omlós keksz
  • 1/2 citrom leve + 1 evőkanál víz
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg málnapüré
  • 1 csomag főzés nélküli vaníliás pudingpor + tej
  • 2 dl habtejszín
  • 4-5 db nektarin

Elkészítés

    Elkészítés: A citromlét keverjük össze a vízzel és a vaníliás cukorral. A nektarint ízlés szerint daraboljuk fel (én kisebb kockákra vágtam).

    A málnát ízlés szerinti mennyiségű cukorral, csipet fahéjjal, vaníliás cukorral főzzük pár percig, majd egy szitán passzírozzuk át, hogy a magok ne kerüljenek bele a pürébe. Ezután hűtsük ki teljesen.

    Egy tálba tördeljük bele a kekszet, majd locsoljuk meg a citromos keverékkel. Ezután keverjük hozzá a feldarabolt nektarint, majd öntsük rá a málnapürét (egy keveset tegyünk félre a málnapüréből a díszítéshez).

    Az főzés nélküli pudingport verjük fel a tasakon lévő előírás szerint a tejjel. Ezután az elkészült krémet egyenletesen kanalazzuk rá a málnapép tetejére.

    A habtejszínt verjük kemény habbá, majd halmozzuk rá a vaníliás krémre. Ezután díszítsük cikkekre vágott nektarinnal, és csorgassuk rá a félretett málnapürét. 1-2 órára tegyük be a hűtőbe, hogy az ízek összeérjenek, és kellően lehűljön.

    Közvetlenül tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, majd kis tálkákba, vagy poharakba kanalazva kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin