Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Peche Melba pohárdesszert

Hozzávalók

  • 1 csomag zabkeksz
  • 2 db nektarin
  • 20 dkg málna
  • 2 dl habtejszín
  • 2 ek barna cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • őrölt fahéj (ízlés szerint)
  • 12 gombóc vaníliás fagylalt

Elkészítés

    1. A málnára rászórjuk a barna cukrot, a vaníliás cukrot, ízlés szerint a fahéjat, majd óvatosan összekeverjük. Kb. két evőkanálnyit átpasszírozunk egy szitán, és félretesszük. A nektarint megmossuk, és kis kockákra vágjuk.
    2. A habtejszínt kemény habbá verjük. A poharakba belemorzsoljuk a zabkekszet, és először a feldarabolt nektarinból teszünk rá, majd rákanalazzuk a málnát.
    3. Minden pohárba teszünk 3 gombóc vaníliafagylaltot, rákanalazzuk a keményre felvert tejszínhabot, végül rácsorgatjuk az előzőleg félretett, átpasszírozott málnát, és egy-egy szelet nektarinnal díszítjük.

     

Megjegyzés

Az elkészült desszertet rögtön tálaljuk, mert különben a fagylalt elolvad.

kgizike
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin