A sütőt kb. 140 fokra előmelegítjük. Óvatosan kettéválasztjuk a tojásfehérjéket a sárgájától, a fehérjéket habbá verjük és kanalanként hozzáadjuk a cukrot, minden egyes kanál után jó alaposan tovább verve, így a hab egyre keményebb lesz, majd hozzáadjuk az almaecetet és a vanília aromát is. Addig kell verni, amíg a cukor szépen elolvad és szép fényes, kemény habot nem kapunk. Az étkezési keményítőt a hab tetejére szitáljuk és lazán beleforgatjuk.
Egy tepsibe sütőpapírt helyezünk, és a masszából körülbelül 8 centiméter átmérőjű halmokat teszünk rá (körülbelül 7-8 darab lesz ebből az adagból). Sütőbe tesszük, majd 5-10 perc után 120 fokra mérsékeljük a sütő hőfokát és még egy órát sütjük. Amikor már halvány vajszínű és kemény a felülete, akkor van készen. A sütés közben ne nyitogassuk a sütő ajtaját! Amikor befejeződött a sütés, a sütőajtót nyitott állapotban hagyjuk, egy fakanállal kitámasztjuk, és így mrgvárjuk meg, míg teljesen kihűlnek a tortácskák. (Ez kb. 2-3 óra lesz.)
A habtejszínt a habfixálóval kemény habbá verjük. A csokimázhoz a hozzávalókat egy lábasba tesszük, és addig főzzük, amíg a vaj és a cukor elolvad, majd hagyjuk kihűlni. A meggyszószhoz a meggyet szintén egy edénybe tesszük, és kevés, körülbelül 1-1,5 dl vízzel, néhány perc alatt felforraljuk, cukorral ízesítjük. Az étkezési keményítőt kevés vízzel kikeverjük, majd a forrásban lévő meggyhez adjuk, egy perc alatt összefőzzük és készen is van. A
A desszertünket csak közvetlenül szervírozás előtt állítjuk össze: egy mini pavlovát teszünk a tányér közepére, meglocsoljuk egy kevés csokiöntettel, tejszínhabot kanalazunk rá, majd a meggyszószt. A végén még egy pici csokiöntettel díszítjük.