Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pavlova torta vaníliás krémmel és gyümölccsel

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje (nagy)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 púpozott evőkanál kukoricakeményítő
  • 1/2 teáskanál ecet (10%-os)
  • csipet só
  • A mascarponekrémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 teáskanál vanília-aroma
  • 2 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • 2 dl tej
  • A díszítéshez
  • mandarin, kivi, gránátalma ízlés szerint
  • csokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A tojásfehérjét tegyük keverőtálba egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a kristálycukrot (porcukrot is adhatunk hozzá, de a kristálycukortól keményebb lesz a hab). Addig verjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá az ecetet, majd apránként szórjuk bele a kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.

    Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, formázzunk belőle kb. 26 cm-es kört, kanállal kis csúcsokat is formázzunk rá.

    Helyezzük 100-120 fokra előmelegített sütőbe, majd szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni. Ezután vegyük ki a sütőből, óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.

    A krémhez a tejet keverjük össze a vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig. Az egész tojásokat és a tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral és a vaníliás cukorral, és gőzfürdő fölött - állandó keverés mellett - csorgassuk hozzá a meleg tejet. Kézi habverővel addig keverjük, míg pudingszerűen besűrűsödik. Ekkor vegyük le a gőzről, majd hűtsük ki.

    A mascarponét keverjük simára a maradék cukorral, és apránként keverjük hozzá a kihűlt vaníliakrémet.

    Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin