Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova torta IV.

120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tortához:
  • 4 tojásfehérje
  • 10 kicsit púpos evőkanál porcukor (kb. 20 dkg)
  • 1 rúd vanília kikapart belseje
  • esetleg 1 csomag vaníliás cukor
  • csipetnyi só
  • 1 kiskanál ecet
  • 1 csapott evőkanál étkezési keményítő
  • A töltelékhez:
  • 5 dl habtejszín
  • 1 púpos evőkanál porcukor
  • 2 csomag habfixáló (ha nem rögtön tálaljuk a tortát)
  • eper, málna, ribizli, szeder vagy más gyümölcs (akár vegyesen is) megtisztítva, darabolva

Elkészítés

Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 150 fokra.

A tojásfehérjékből, fokozatosan hozzáadva a cukrot, nagyon kemény habot verünk. Hozzákeverjük a csipetnyi sót, az ecetet és a keményítőt, és tovább verjük a habot még 2-3 percig.

Egy sütőpapírra 20-22 cm átmérőjű kört rajzolunk, és egy tepsibe rakjuk.A habot a körvonalon belülre halmozzuk úgy, hogy egy lapos korongot kapjunk.

Az óriás habcsókot a sütőbe toljuk, sütési idő 90 perc. Közben a sütőt egyszer sem szabad kinyitni. Sőt, a 1,5 óra leteltével meg kell várni, hogy a sütő kihűljön (ez még legalább 30 perc), és a sütőajtó csak ezután nyitható ki.

Miközben a tojáshab hűl, a tejszínből a cukorral kemény habot verünk. A gyümölcsöket megtisztítjuk, és ha kell feldaraboljuk.

A kihűlt habcsókot egy tortatálra tesszük. A tetejére halmozzuk a tejszínhabot, arra pedig a gyümölcsöt.

Megjegyzés

Nagyon finom lesz a torta, ha a gyümölcs egy részét összeturmixolod vagy szitán áttöröd, kicsit édesíted, és lazán belekevered a keményre vert tejszínhabba, vagyis márványosítod.
- kapperbika

Ezek is érdekelhetnek

Friss