Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pavlova torta III.

default user icon
2.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 3 tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 2,5 dl porcukor
  • 1 teáskanál citromlé vagy ecet
  • 5 dl tejszín
  • 1,25 dl porcukor
  • kivi vagy akármilyen gyümölcs

Elkészítés

    Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Fektess sütőpapírt a sütőlemezre. Rajzolj egy 22 cm-es kört a papírra.

    Egy nagy tálban verd fel a picit megsózott tojásfehérjét. Adj ehhez 2,5 dl cukrot lassan, miközben vered a habot, végül a citromlevet is. A kirajzolt karikára oszd el a fehérjét úgy, hogy a széle vastagabb legyen. Süsd meg nagyon lassan, kb. 1 órán át. Zárd le a sütőt, és hagyd benne a fehérjetortát még fél óráig.

    Mikor hideg a torta, kívül ropogósan kemény, belül puha. Egy tálban verd fel a tejszínt 1,25 dl cukorral.
    Szeleteld fel a gyümölcsöt, majd halmozd a tortára a tejszínt és a gyümölcsöket.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin