Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pavlova mézes joghurttal, mandulával

default user icon

Hozzávalók

  • 4 db tojásfehérje
  • 1 csipet só
  • 24 dkg kristálycukor
  • 1/2 db citrom leve és héja
  • 2 ek kukoricaliszt
  • A krémhez:
  • 20 dkg görög joghurt
  • 2 ek porcukor
  • 1 csipet só
  • 1 ek méz
  • 1 csipet vaníliaőrlemény
  • 1/2 db citrom héja
  • 20 dkg felvert habtejszín
  • A tetejére
  • pirított mandulaszeletek

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjüük 120 fokra, légkeveréssel és előkészítünk egy sütőpapíros tepsit.
    2. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani egy csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fél citrom levét és kemény, fényes habbá verjük a fehérjét.
    3. Ha szép a hab, akkor a tetejére szórjuk a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen elkeverjük a habban. Az előkészített sütőlemezre kaparjuk a tojáshabot és egy spatulával vagy kanállal magas, kör alakot formázunk belőle.
    4. A sütőbe tesszük másfél órára és kiszárítjuk. Közben ne nyitogassuk az ajtaját, különben összeesik. Ha készen van, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hűtjük ki, ha túl hirtelen kap hidegebb levegőt, csúnyán besüllyedhet.
    5. A krémhez kikeverjük az összes hozzávalót a tejszínhab kivételével. Utolsó lépésként forgatjuk bele óvatosan a felvert habtejszínt a joghurtos alapba.
    6. Ha a pavlova kihűlt, ráhalmozzuk a krémet, végül megszórjuk a ropogós mandulával. 

    Videó! Így készítheted el a pavlovát mézes joghurttal! >>> 

    SÜTI TITKOK ORSITÓL: MADÁRTEJ EGY KIS ÜNNEPI EXTRÁVAL! >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin