Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova mézes joghurttal, mandulával

MME MME
100 perc
mester
megfizethető
8 adag
Allergének
  • Tojás
  • Tej
  • Diófélék

Elkészítés

    1. A sütőt előmelegítjük 120 fokra légkeveréssel, és előkészítünk egy sütőpapíros tepsit.
    2. A tojásfehérjét elkezdjük habosítani egy csipet sóval. Mikor a tojás már habos, de még nem kemény a hab, hozzáadjuk a cukrot, a citromhéjat és a fél citrom levét és kemény, fényes habbá verjük a fehérjét.
    3. Ha szép a hab, akkor a tetejére szórjuk a kukoricalisztet és egy spatulával teljesen elkeverjük a habban. Az előkészített sütőlemezre kaparjuk a tojáshabot, és a spatulával vagy kanállal magas, kör alakot formázunk belőle.
    4. A sütőbe tesszük másfél órára és kiszárítjuk. Közben ne nyitogassuk az ajtaját, különben összeesik. Ha készen van, résnyire nyitjuk a sütő ajtaját és így hűtjük ki, ha túl hirtelen kap hidegebb levegőt, csúnyán besüllyedhet.
    5. A mézes joghurtos krémhez kikeverjük az összes hozzávalót a tejszínhab kivételével. Utolsó lépésként forgatjuk bele óvatosan a felvert habtejszínt a joghurtos alapba.
    6. Ha a Pavlova-torta kihűlt, ráhalmozzuk a krémet, végül megszórjuk a ropogós mandulával. 

Nézd meg videón, hogyan készül a mézes joghurtos Pavlova torta!

Ezek is érdekelhetnek

Friss