Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pavlova mascarponés-vaníliakrémmel és gyümölccsel

120 perc
bonyolult
költséges
6 adag
Hozzávalók
  • 3 db tojás (fehérje)
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 ek kukoricakeményítő (púpozott)
  • 1/2 tk ecet (10%-os)
  • csipet só
  • A mascarponés-vaníliakrémhez:
  • 25 dkg mascarpone
  • 15 dkg porcukor
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 2 tk vaníliaaroma
  • 2 db tojás
  • 1 db tojás (sárgája)
  • 2 dl tej
  • A díszítéshez:
  • mandarin
  • kivi
  • gránátalma
  • csokoládé

Elkészítés

  1. Válasszunk szét 3 tojást, a tojásfehérjét tegyük bele egy keverőtálba, szórjuk meg egy csipet sóval, és robotgéppel kezdjük el habbá verni. Amikor már kezd kifehéredni, állandó keverés mellett adjuk hozzá a 20 dkg kristálycukrot (porcukrot is adhatunk hozzá, de a kristálycukortól keményebb lesz a hab).
  2. Ezután addig keverjük, míg majdnem teljesen kemény habot kapunk. Ekkor állandó keverés mellett először csorgassuk hozzá a fél teáskanál ecetet, majd apránként szórjuk bele az egy evőkanál kukoricakeményítőt. Végül keverjük még 1-2 percig, hogy jó kemény habot kapjunk.
  3. Egy sütőpapírra kanalazzuk rá a kemény habot, majd formázzunk egy kb. 26 cm-es kört (kanállal kis csúcsokat formázzunk rá).
  4. Helyezzük be a 100-120 fokra előmelegített sütőbe, és szárítsuk 60 percig. Ezután kapcsoljuk le a sütőt, és hagyjuk csukott ajtónál még 30 percig száradni (én légkeverésnél 100 fokon szárítottam 50 percig).
  5. Ezután vegyük ki a sütőből, majd óvatosan emeljük le a sütőpapírról, helyezzük rácsra, és hűtsük ki egészen.
  6. A krémhez a 2 dl tejet keverjük össze a 2 teáskanál vaníliaaromával, és melegítsük forráspontig.
  7. Két egész tojást és egy tojássárgát keverjük habosra 10 dkg porcukorral, és a vaníliás cukorral. Ezután tegyük a tálat gőzfürdő fölé, majd állandó keverés mellett csorgassuk hozzá a meleg, vaníliás tejet.
  8. Ezután kézi habverővel addig keverjük, míg pudingszerűen besűrűsödik, majd vegyük le a gőzről, és hűtsük ki egészen.
  9. A mascarponét keverjük simára a maradék, 5 dkg cukorral, majd apránként keverjük hozzá a pudingszerűre főzött, teljesen kihűlt vaníliakrémet.
  10. Tálalás előtt kanalazzuk a Pavlova torta tetejére a mascarponés vaníliakrémet, majd ízlés szerint pakoljuk rá a gyümölcsöket. Ezután csorgassuk meg olvasztott csokoládéval, majd ízlés szerint felszeletelve kínáljuk.

Ezek is érdekelhetnek

Friss