Elkészítés: Lapos tepsiben 12 tojásból hagyományos kakaós piskótát. Amikor kisült, konyharuhára borítjuk.
A krémhez 4 dl tejet 10 dkg liszttel és a vaníliás cukorral tűz fölött besűrítjük. Míg hűl, 15 dkg margarint 15 dkg porcukorral habosra keverünk, majd az előzőleg lefőzött tejes péphez adjuk, és a kettőt együtt is jól kikevertetjük.
A kihűlt tésztára a habosra kikevert krém felét rákenjük majd, a krém másik felébe belekeverjük a kakaót, és rákenjük a világos krém tetejére.
Ha ez meg van, akkor a krémmel töltött tésztát a hosszabbik oldalán félbehajtjuk.
Lehűtjük, szeleteljük. A tetejét ízlés szerint porcukorral megszórhatjuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre