Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pávaszem sütemény (súlykontroll)

2 5/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 4 tojásfehérje
  • 4 evőkanál zabliszt
  • 3 evőkanál nyírfacukor vagy édesítőszer
  • csipetnyi szódabikarbóna
  • A krémhez:
  • 2 dl 1,5%-os tej
  • 2 dl víz
  • 1 csomag csokoládé ízű pudingpor
  • 2 evőkanál nyírfacukor vagy édesítőszer
  • 1 nagyobb banán

Elkészítés

Elkészítés: Először is a sütőt előmelegítjük 180 fokra. Közben a 4 tojásfehérjét elkezdjük kemény habbá verrni, mikor már jól felvertük, hozzáadjuk kanalanként a cukrot vagy édesítőszert, és tovább verjük. Majd a lisztet is apránként adagoljuk, de közben már nem verjük, hanem keverjük, és végül a csipetnyi szódabirkarbónát is hozzáadjuk. A tepsit kibéleljük zsírpapírral, és ráöntjük a masszánkat, szépen elgyengetjük, majd kb. 10 perc alatt tűpróbáig sütjük.

Egy a tepsinkkel azonos méretű konyharuhát vizezzünk be, tegyük egy nagyobb tálcára. A forró sütőből kivett sütinket egyből helyezzük rá, vegyük le a sütőpapírt róla, majd pedig a konyharuhával együtt tekerjük fel, mintha a töltelék a vizes ruha lenne. Így feltekerve hagyjuk kihűlni.

A pudingport és a cukrot vagy édesítőszert elkeverjük egy kisebb lábasban, majd hozzáadjuk a tej-víz keveréket, és a szokásos módon pudingot főzünk belőle. Egy kicsit hagyjuk hűlni, mikor már nem annyira forró, kitekerjük a sütinket, és elterítjük rajta a pudingot. A banánt megpucoljuk, és a tészta végére fektetjük, majd pedig felcsavarjuk az egészet.

Hidegre tesszük, ha már teljesen megdermedt a puding, akkor tudjuk szépen szeletelni. Jó étvágyat!

Megjegyzés

A recepet a 2. és 3. szakasztól fogyasztható. - Husika120

Ezek is érdekelhetnek

Friss