Elkészítése: A tésztához a 6 tojássárgáját, cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk lisztet, kakaót, szódabikabónát, a tojásfehérjét habbá verjük, és óvatossan összekeverjük. Sütőpapírral bélelt tepsibe sütjük, mint a piskótatekercset.
A töltelékhez 1 tojást kikeverünk 2 evőkanál liszttel, majd 2 dl tejjel sűrű krémé főzzük, lehűtjük. 20 dkg margarint 14 dkg porcukorral habosra keverünk, majd a kihűlt krémmel összekeverjük. Ezt a krémet 2 részre osztjuk, az egyikbe vaníliás cukrot, a másikba 2 evőkanál kakaót keverünk.
A piskótalapot először a fehér krémmel kenjük meg, utána a barnával, majd ráhelyezzük a 2 banánt, és feltekerjük mint a piskótatekercset. Csokoládémázzal bevonjuk, szeletelve tálaljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre