Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Patpongi (thai) csirkeleves

default user icon
4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 40 dkg csirkemell
  • 3 evőkanál olaj
  • 2 csokor újhagyma
  • 10 dkg spenót
  • 1 kisebb cukkini
  • 1 marék zöldborsó
  • 3 evőkanál szójaszósz
  • 1 evőkanál kukoricakeményítő
  • 2 tyúkhúsleveskocka
  • őrölt bors
  • 1 evőkanál gyömbérpor
  • 1 marék thai bazsalikom
  • 2 dl kókusztej
  • 1 friss chilipaprika

Elkészítés

    Elkészítése: A csirkehúst vékony csíkokra vágjuk, és borssal, gyömbérrel, szójaszósszal ízesítjük. Az olajon átsütjük, 1 liter vízzel felöntjük, hozzáadjuk a zöldborsót, a feldarabolt újhagymát és a felkockázott cukkinit. A leveskockát beletéve addig főzzük, míg a hús megpuhul. Ekkor hozzáadjuk a spenótleveleket.

    A keményítőt a kókusztejben simára keverjük, és hőkiegyenlítéssel a leveshez adjuk, egyet forralunk rajta, az utolsó percben hozzáadjuk a bazsalikomot és a finomra vágott chilit.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin