Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Patiszonos szárnyasragu

MME MME
1 4.3/5
45 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A patiszont félbevágjuk, meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk. Ezután kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, adunk hozzá pirosparikát, majd hozzáadjuk az előzőleg már apróra vágott húst. Ha megsült a hús, akkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a patiszonkockákat. Legalább 20-30 percig főzzük fedő nélkül, amíg a patiszon vajpuha lesz, és a víz jó része elfő. Közben ízlés szerint fűszerezzük majorannával, sóval, esetlegesen adjunk még hozzá pirospaprikát, ha a szín nem elég vöröses. A végén behabarjuk a tejföllel.

Megjegyzés

Nagyon finom és laktató étel, melynél a fűszereket, a hús-patiszon arányt ízlés szerint lehet variálni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss