Részletes receptkereső »

RECEPT

« vissza

Patiszonos szárnyasragu

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Patiszonos szárnyasragu

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 168
  • Elküldve: 22

Hozzávalók:

  • 30 dkg pulyka- vagy csirkehús
  • fél patiszon
  • 1 dl olaj
  • majoranna
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fél fej vöröshagyma apróra vágva

Elkészítés:

A patiszont félbevágjuk, meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk. Ezután kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, adunk hozzá pirosparikát, majd hozzáadjuk az előzőleg már apróra vágott húst. Ha megsült a hús, akkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a patiszonkockákat. Legalább 20-30 percig főzzük fedő nélkül, amíg a patiszon vajpuha lesz, és a víz jó része elfő. Közben ízlés szerint fűszerezzük majorannával, sóval, esetlegesen adjunk még hozzá pirospaprikát, ha a szín nem elég vöröses. A végén behabarjuk a tejföllel.

Megjegyzés:

Nagyon finom és laktató étel, melynél a fűszereket, a hús-patiszon arányt ízlés szerint lehet variálni.

A receptet Connie küldte. Köszönjük!

Ajánlott receptek



Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 1 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 1. merike
    2009. július 24. (péntek) 16:25
    Nagyon finom, könnyű nyári ebéd! További fűszerekkel még ízletesebb: a kakukkfű, bors, ételízesítő nagyon kívánkozott rá.
    merike szerint a recept: Gyenge Közepes Finom Nagyon finom Lakoma
Receptválogatás
Kipróbált mustáros receptek
Egy egyszerű sült húson "csavarni egyet" legegyszerűbben némi mustáros páccal/mázzal/bundával/kéreggel lehet. Ilyen rafináltan egyszerű csavarokból álljon most itt egy csokorra való!
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Töltött paprika és paradicsom Töltött paprika és paradicsom
Görögdinnye eperlikörrel, vaníliafagylalttal Görögdinnye eperlikörrel, vaníliafagylalttal
Hideg, fehérboros almakrémleves Hideg, fehérboros almakrémleves
30 perces diótorta 30 perces diótorta
Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is Sonkás minibatyu - cukorbetegeknek is
Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal Mediterrán dinnyesaláta kagylóval, rákkal, rummal
Diós-almás pite rummal Diós-almás pite rummal
Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel Vörösboros babgulyás csülökkel és nokedlivel
Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül Villámgyors krumplis lángos élesztő nélkül
Zöldfűszeres tormakrém Zöldfűszeres tormakrém
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125820_bogres_leves_110.jpg A nagy bögrés leves-teszt! Van köztük igazán finom?

Közeleg az iskolakezdés, ami a tanszerbeszerzés mellett egy másik igen fontos kérdést vet fel a felsőoktatásban résztvevők…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125827_tej_mez_.jpg A 6 legolcsóbb és leghatékonyabb házi szépítőszer egyenesen a kamrából

Már a nagyanyáink is ismerték a dörgést, ha sütésről és szépségápolásról volt szó. Érdemes megfogadni a tanácsaikat, a házi…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125809_morzs_110.jpg Ne dobd ki az ételmaradékot! 5 tipp az újrahasznosításhoz

Nem is kell olyan sokat visszamennünk az időben, és láthatjuk, hogy az emberek nem dobtak ki ennyi mindent, egyetlen használat…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125805_palcika_110.jpg 5 érdekesség, amit biztos nem tudtál az evőpálcikákról!

A kés-kanál-villa trió mellett ismerjük meg a világ másik felén használatos evőeszközt. Mit tud az evőpálcika?

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125807_iskola_.jpg Immunerősítés az iskolaszezonra: így alakítsd a gyerek étrendjét

Frissesség, vidámság és jó szellemi teljesítmény – az iskolaszezonban különösen fontos, hogy megfelelő táplálkozással…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125803_szendvics_110.jpg Mi kerüljön a tízórais dobozba? 6 extra szendvics iskolakezdéshez

Hiába gondolsz nosztalgiával a párizsis zsömlére és az iskolatejre, menthetetlenül kimentek a divatból. Adunk néhány tippet, hogy…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125798_szendvics_110.jpg 10 alaptrükk, ha tökéletes szendvicsre vágysz - videó!

Nyakunkon az iskolakezdés, ilyenkor pedig az általános- és a középiskolások, illetve az egyetemisták is jóval többször eszik a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/125000/125797_fogyiszer_.jpg Fogyasztószerek: hasznosak vagy őrült veszélyesek?

Ma már rengeteg fogyókúrás készítmény kapható, de eligazodni köztük nem könnyű feladat. Vajon melyik kategória mit jelent?

Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
Mindmegette Piactér
előző recept
következő recept
\n\n