Patiszonos szárnyasragu

default user icon
1 4.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg pulyka- vagy csirkehús
  • fél patiszon
  • 1 dl olaj
  • majoranna
  • 2-3 dl tejföl
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • fél fej vöröshagyma apróra vágva

Elkészítés

    Elkészítés: A patiszont félbevágjuk, meghámozzuk, kis hasábokra vágjuk. Ezután kevés olajon a hagymát üvegesre pirítjuk, adunk hozzá pirosparikát, majd hozzáadjuk az előzőleg már apróra vágott húst. Ha megsült a hús, akkor felöntjük kb. 2 dl vízzel, hozzáadjuk a patiszonkockákat. Legalább 20-30 percig főzzük fedő nélkül, amíg a patiszon vajpuha lesz, és a víz jó része elfő. Közben ízlés szerint fűszerezzük majorannával, sóval, esetlegesen adjunk még hozzá pirospaprikát, ha a szín nem elég vöröses. A végén behabarjuk a tejföllel.

Megjegyzés

Nagyon finom és laktató étel, melynél a fűszereket, a hús-patiszon arányt ízlés szerint lehet variálni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

S Ágnes 7 évvel ezelőtt
Nagyon finom, könnyű nyári ebéd! További fűszerekkel még ízletesebb: a kakukkfű, bors, ételízesítő nagyon kívánkozott rá.

Hasonló Receptek

Magazin