Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Patisszonsaláta

MME MME
3/5
30 perc
bonyolult
olcsó
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítése: a patisszont meghámozom, félbevágom és kimagozom, majd megmosom és leszárítom. Az almareszelő durva fokán lereszelem. Jól megsózom, ezután összekeverem, és 15 percig hagyom állni. A paradicsomot megmosom, csíkokra vágom. A megtisztított vöröshagymát fokhagymaprésen átnyomom. A saláta levéhez a kefirt összekeverem az áttört túróval, az olajjal meg az ecettel, majd sóval, borssal, cukorral ízesítem, végül hozzákeverem a megmosott, lecsöpögtetett és finomra vágott kapor felét.

Elkészítése: a túrós öntetbe keverem a reszelt patisszont, a paradicsomot meg a hagymát. Jól összeforgatom, majd a salátástálra halmozom. A megmaradt kaprot rászórom, és folpack fóliával befedve, a hűtőszekrényben érlelem legalább fél napig, de az sem baj, ha egy napot áll fogyasztás előtt.

Ezek is érdekelhetnek

Friss