Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Patisszonropogós

default user icon
1 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 1 közepes patisszon
  • 1 egész nyers tojás
  • 1 egész főtt tojás
  • liszt
  • bors
  • 1 gerezd fokhagyma
  • olaj

Elkészítés

    Elkészítés: A patisszont meghámozzuk, kimagozzuk, apró kockákra vágjuk és puhára főzzük.

    Leszűrjük, krumplinyomón áttörjük, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. A tojásokat is beleforgatjuk (a főttet apróra vágjuk), és annyi lisztet adunk hozzá, hogy evőkanállal apró galuskákat tudjunk belőle szaggatni.

    Forró olajban kisütjük, és még melegen reszelt sajttal megszórjuk. Önálló ételként vagy köretnek is tálalhatjuk.

Megjegyzés



Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Agika528
Nagyon finom, köszönöm!!!! Annyit változtattam, hogy zsemlemorzsába forgattam kisütés előtt a kiszaggatott galuskákat.

Hasonló Receptek

Magazin