Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Paszulygulyás káposztával

MME MME
90 perc
mester
megfizethető

Elkészítés

Elkészítés: A megtisztított, szilánkmentesen feldarabolt körmöt
a mangalicazsíron megpároljuk, kissé pirítjuk az apró kockára vágott, picit sózott vöröshagymával úgy, hogy először a körömfalatok vágott oldalát, majd a bőrös oldalát pirítjuk meg enyhén, hogy kellemes, kissé pörcös színt kapjon.

Nagyon figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg, miközben meghintjük a fűszerpaprikával, majd felengedjük az előzetesen beáztatott tarkababbal és levével. Sózzuk, hozzáadjuk a borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot, majd lassú tűzön főzzük.

Félidőben hozzáadjuk a kissé összevágott savanyú káposztát, a kockára vágott füstölt tarját és csülköt, a karikára szeletelt kolbászt, ízesítjük a lestyánnal.

Készre főzés előtt a tejföllel, liszttel behabarjuk.

Tálaláskor karikázott lilahagymát és csípős zöldpaprikát adunk mellé.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss