Elkészítés: A megtisztított, szilánkmentesen feldarabolt körmöt
a mangalicazsíron megpároljuk, kissé pirítjuk az apró kockára vágott, picit sózott vöröshagymával úgy, hogy először a körömfalatok vágott oldalát, majd a bőrös oldalát pirítjuk meg enyhén, hogy kellemes, kissé pörcös színt kapjon.
Nagyon figyeljünk, hogy a hagyma ne égjen meg, miközben meghintjük a fűszerpaprikával, majd felengedjük az előzetesen beáztatott tarkababbal és levével. Sózzuk, hozzáadjuk a borsot, a babérlevelet, a zúzott fokhagymát és a kockára vágott paradicsomot, majd lassú tűzön főzzük.
Félidőben hozzáadjuk a kissé összevágott savanyú káposztát, a kockára vágott füstölt tarját és csülköt, a karikára szeletelt kolbászt, ízesítjük a lestyánnal.
Készre főzés előtt a tejföllel, liszttel behabarjuk.
Tálaláskor karikázott lilahagymát és csípős zöldpaprikát adunk mellé.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre