Pásztortarhonya

default user icon
7 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg tarhonya
  • 4- 5 nagy fej krumpli
  • 3-4 fej vöröshagyma ízlés szerint
  • egy kis szál száraz kolbász
  • pirospaprika
  • csipetnyi bors

Elkészítés

    Előkészítés: A hagymát megpucolom és apróra vágom. A krumplit szintén meg kell pucolni és kockákra vágni. A kolbászt pedig tetszőleges vastagságúsra fel kell szeletelni.

    Elkészítés: A tarhonyát az előre felforrósított olajban megpirítom, majd az apróra vágott hagymát ezen az alapon megdinsztelem. Ezt megfűszerezen sóval, borssal, pirospaprikával, természetesen ízlés szerint. Ha ez megvan, jöhet a krumpli és kolbász bele, majd annyi vízzel felöntöm, hogy ellepje az egészet, de ez a mennyiség legyen 2-szer annyi, mint amennyi tarhonyát használtunk. Időközönként kavargassuk. Amikor a víz kezd el leforrni róla, szükség szerint öntsük fel újra, majd mikor a tarhonya megpuhult, hagyjuk, hogy a felesleges víz elforrjon. Közben kavargatjuk, nehogy odakapjon az alja. Nem kell, hogy teljesen szárazra forrjon le a víz, a krumpli és a tarhonya úgyis felszívja azt a kicsit, ami marad.

Megjegyzés

Ez az adag kb. 6 embernek elég, tartalmas, laktató és nagyon finom!!! Én javaslom a krumpli figyelését is, mert vannak rosszabb minőségű krumplik, amik nehezebben főnek.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Almádi Valéria 3 évvel ezelőtt
Valami finom, friss saláta illik ehhez a fogáshoz. Vagy savanyúság...például paprikában töltött káposzta, csalamádé...
Évi 3 évvel ezelőtt
Nagyon jó recept, és ami Anyukaként számít, gyorsan készen van! Én szalonnát, hagymát, és a tarhonyát megpirítom olajon, majd pirospaprikát, borsot és sót teszek hozzá, és felöntöm vízzel. Közben megpucolom a krumplit, darabolva hozzáadom valamennyi babérlevéllel, és ismét felöntöm vízzel. Legvégén, amikor puha minden (mi szét főtten szeretjük) teszek bele virslit, mert mi a kolbászt nem szeretjük főzve... Ez egy egyszerű recept, és jól is lakik vele aki ezt eszik!
Józsa Tamara 4 évvel ezelőtt
Én még lecsót szoktam bele tenni, és egy kis csípőset:) Kiadós étel:)
Havas Éva 5 évvel ezelőtt
Én füstölt szalonnát pirítottam alá - nem ártott meg neki ;-)
Anyu 5 évvel ezelőtt
Nekem annyi hozzáfűznivalóm lenne hogy a hagymát a tarhonyával együtt tegyük oda.Amúgy finom tényleg és hamar elkészül :)
Kovács Kata 5 évvel ezelőtt
Én nem szoktam főzni a tarhonyát, hanem a hagymával megpirítom, felengedem kétszeres mennyiségű vízzel, felforralom és leborítom 20-25 perc alatt a saját gőzében megpuhul.. És nem fő szét, nem ég oda...
Knob Ágnes 9 évvel ezelőtt
Én is gyakran készítem el ezt az ételt azzal a különbséggel, hogy - mivel pásztor étel - meg lehet bolondítani sült szalonnával. Tehát a hagymát az apróra vágott szalonna kisült zsírján dinsztelem, ezután jöhet bele a többi hozzávaló. Amikor elkészült az étel, tálalásnál kínálom a tetejére az apró pirosra sütött, és melegen tartott szalonnakockákat. Kovászos uborkával, de másfajta savanyúsággal is nagyon finom!

Hasonló Receptek

Magazin