Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pásztortarhonya felturbózva

1 4.7/5

Hozzávalók

  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 4 fej vöröshagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 db paprika
  • 2 db paradicsom
  • 1 db hegyes erős paprika /elhagyható/
  • 1 kg sertéscomb vagy lapocka
  • 1 tk őrölt feketebors
  • 1 tk őrölt kömény
  • 2 ek pirospaprika
  • 50 dkg tarhonya
  • 2 db burgonya
  • 1 szál parasztkolbász

Elkészítés

    1. A szalonna felét kipirítjuk, megdinszteljük rajta a hagymát. Rátesszük az átnyomott fokhagymát, a felaprított paprikát, paradicsomot és csípős paprikát, és 8-10 percig pároljuk. Hozzáadjuk a felkockázott húst, sózzuk, borsozzuk, kevés köményt szórunk rá. Pár percig együtt pirítjuk, majd rászórjuk a pirospaprikát, és felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
    2. A maradék szalonnát kiolvasztjuk, és aranybarnára pirítjuk rajta a tarhonyát.
    3. Ha a hús puhulni kezd, beletesszük a tarhonyát, a felkockázott burgonyát és a karikázott kolbászt, és készre főzzük. Az elpárolgó vizet pótoljuk, de mindig csak keveset. Mire kész és a hús, a tarhonya és burgonya is puha, ne maradjon rajta lé.

     SERTÉSPÖRKÖLT TARHONYÁVAL >>> 

Megjegyzés

Ha nem bográcsban készítjük /vagy nincs elég nagy lábosunk/, csinálhatjuk úgy is, hogy a tarhonyát külön főzzük meg, és a végén keverjük össze a kolbászos, burgonyás pörkölttel.

kautz1009
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

Nanasnani
Gratulálok! Isteni, minden benne, mi szívemnek, szájamnak, ízlelő bimbóimnak kedves! Üdv Nani.

Hasonló Receptek

Magazin