Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pásztorpite

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db burgonya
  • 3 ek vaj
  • 1,2 dl tej
  • 1 tk fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • A töltelékhez:
  • 2 tk olaj
  • 90 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek liszt
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 25 dl húslevesalaplé
  • 1/2 ek Worcestershireszósz
  • 1/2 tk morzsolt oregánó
  • 2 db sárgarépa

Elkészítés

    1. A töltelékhez egy serpenyőben olajat forrósítunk, és fehéredésig pirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
    2. Megszórjuk a liszttel, és főzzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Felforraljuk, majd kis lángon fozzük, míg a hús félig megpuhul. Ezután hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, és még 10 percig főzzük.
    3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára főzzük, majd leszürjük. Összetörjük és hozzáadunk 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
    4. Egy hoálló tálat kikenünk a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát, és megszórjuk a sajttal. 190 fokon 35 perc alatt készre sütjük.

    PÁSZTORPITE VÖRÖSBOROS MARHARAGUVAL>>> 

    PÓRÉHAGYMÁS-BACONÖS PITE>>> 

    PARADICSOMOS-PESZTÓS MINI PITE>>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin