A pásztorpite töltelékéhez egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
Megszórjuk liszttel, majd főzzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Ezután felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, majd további 10 percig főzzük.
A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk az összetört 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
Kikenünk egy hőálló tálat a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát, és megszórjuk a sajttal. Végül készre sütjük 35 perc alatt a 190 fokra előmelegített sütőben.