Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pásztorpite

MME MME
80 perc
egyszerű
megfizethető
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tej
  • Zeller

Elkészítés

  1. A pásztorpite töltelékéhez egy serpenyőben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
  2. Megszórjuk liszttel, majd főzzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Ezután felforraljuk, majd kis lángon addig főzzük, amíg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, majd további 10 percig főzzük.
  3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára főzzük, leszűrjük. Hozzáadjuk az összetört 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
  4. Kikenünk egy hőálló tálat a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát, és megszórjuk a sajttal. Végül készre sütjük 35 perc alatt a 190 fokra előmelegített sütőben. 

Megjegyzés

Tudtad? Ez az egytálétel az angolok egyik kedvence, amelyet bárányhúsból is el lehet készíteni. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss