Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pásztorpite

default user icon

Hozzávalók

  • 3 db burgonya
  • 3 ek vaj
  • 120 ml tej
  • 1 tk reszelt fokhagyma
  • 10 dkg reszelt sajt
  • Töltelék:
  • 2 tk olaj
  • 90 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 2 ek liszt
  • 2 ek sűrített paradicsom
  • 250 ml húslevesalaplé
  • 1/2 ek Worcestershireszósz
  • 1/2 tk oregánó (morzsolt)
  • 2 db sárgarépa

Elkészítés

    1. A töltelékhez egy serpenyoben felforrósítjuk az olajat, majd fehéredésig megpirítjuk benne a darált húst. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös- és fokhagymát, majd sózzuk, borsozzuk.
    2. Megszórjuk liszttel, majd fozzük 1-2 percig. Hozzáadjuk a sűrített paradicsomot, az alaplevet, a Worchestershire-szószt és az oregánót. Ezután felforraljuk, majd kis lángon addig fozzük, míg a hús félig megpuhul. Hozzáadjuk a megtisztított, lereszelt répát, majd további 10 percig főzzük.
    3. A burgonyát meghámozzuk, felkockázzuk. Forró, sós vízben puhára fozzük, majd leszűrjük. Hozzáadkuk az összetört 2 ek vajat, a tejet és a lereszelt fokhagymát.
    4. Kikenünk egy hoálló tálat a maradék vajjal, beleöntjük a húsos ragut, majd a tetejére simítjuk a burgonyát és megszórjuk a sajttal. Végül készre sütjük 35 perc alatt 190 fokos sütőben. 

    KÉTRÉTEGŰ ALMÁS PITE >>> 

    WHISKEY-VEL MEGBOLONDÍTOTT SÜTŐTÖKÖS PITE >>> 

    ANYUKÁM-FÉLE MEGGYES PITE >>> 

Megjegyzés

Tudta? Ez az egytálétel az angolok egyik kedvence, amelyet bárányhúsból is el lehet készíteni.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin