Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Pásztorbulgur

default user icon

Hozzávalók

  • 1 ek olaj
  • 10 dkg kolozsvári szalonna
  • 1 tk őrölt pirospaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 50 dkg burgonya
  • 20 dkg kolbász
  • 1 db hegyes-erős zöldpaprika
  • 14 dkg sűrített paradicsom
  • 30 dkg bulgur
  • frissen őrölt bors
  • petrezselyem a tálaláshoz

Elkészítés

    1. Egy nagyobb lábasban felhevítjük az olajat. A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogósra sütjük. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk az őrölt paprikával, és alaposan elkeverjük.
    2. A lábast visszatesszük a tűzre. Hozzáadjuk a megtisztított, felaprított vörös és fokhagymát, a meghámozott, kisebb kockákra vágott burgonyát, a meghámozott, felkarikázott kolbászt és a megtisztított, felkarikázott zöldpaprikát. Összepirítjuk, felöntjük egy kevés vízzel, és fedő alatt 10 percig pároljuk a szalonnás-kolbászos alapot.
    3. A sűrített paradicsomot a lábasba tesszük, hozzáöntjük a szűrőbe téve leöblített bulgurt, elkeverjük, majd felöntjük annyi vízzel, amennyi ellepi.
    4. Sóval, borssal ízesítjük, majd addig főzzük, amíg a bulgur és a burgonya teljesen megpuhul. Ha szükséges, közben pótoljuk az elpárolgott folyadékot. A pásztorbulgurt aprított petrezselyemmel megszórva tálaljuk. Saláta és savanyúság illik hozzá. Melegítve, másnap még finomabb.

    15 BOMBAJÓ BULGUROS RECEPT A TABULÉN TÚL >>>

    12 SZUPERÉTEL BULGURRAL, KÖLESSEL, QUINOÁVAL >>>


Megjegyzés

Receppt és fotó: Csigó Zita

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin