Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Pásztor-pörkölt

MME MME
2 3.8/5
120 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: Az apróra vágott szalonnát a fazékba dobom. Nagy lángon kiolvasztom a zsírját. Amikor barnulni kezd, beledobom az apróra vágott hagymát. Kevergetem, majdnem odakozmálásig. Ekkor beleteszem a felkockázott marhahúst, amit addig főzök, míg meg nem fehéredik. Ekkor nyakonöntöm annyi borral, ami elfedi. Fedő alatt kb. 1,5 órán keresztül főzöm, míg meg nem puhul a hús (illetve míg a bor elfő, a pörkölt besűrűsödik). Ízlés szerint sózom.

Megjegyzés

Életem második önálló étele volt, és igen nagy sikert értem el vele (családi körben). Köretnek a többiek tarhonyát javasoltak, szerintem egy jó szelet fehér kenyér és egy kis uborka is tökéletes kíséretet képez. Alapvetően bográcsba tervezték, de mint mondtam, lábasban (főzőlapon) is elkészíthető ízletes étel. - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss